معرفی فوتوولتاییک

فوتوولتاییک فرایند تبدیل نور خورشید به برق بطور مستقیم با استفاده از سلولهای خورشیدی است. امروزه فوتوولتاییک به جایگزین تجدید شدنی به سرعت در حال رشد و بطور فزاینده مهم برای تولید برق نسبت به سوختهای فسیلی مرسوم تبدیل شده است، اما از آنجایی که اولین دستگاههای کاربردی فوتوولتاییک در دهه 1950 عرضه شدند، فوتوولتاییک در مقایسه با سایر تکنولوژیهای تولید برق نسبتا تازه وارد محسوب می شود. تحقیق و توسعه فوتوولتاییک اولین پیشرفت اصلی خود را از صنعت فضا در دهه 1960 به دست آورد، جایی که نیاز به یک منبع تغذیه جداگانه (جدا از شبکه توزیع برق) برای کاربردهای ماهواره ای نیاز بود. این سلولهای خورشیدی فضایی هزاران بار از سلولهای امروزی گرانتر بودند و نیاز قابل درک برای یک روش تولید برق جدا از شبکه توزیع هنوز یک دهه عقب بود، اما در کنار پیشرفت به سرعت در حال گسترش ترانزیستورهای سیلیی، سلولهای خورشیدی به یک مسیر علمی جدید و جالب تبدیل شدند که بازارهای تخصصی بالقوه خود را داشتند. بحران نفت در دهه 1970 سبب شد تمرکز جهانی بر منابع انرژی جایگزین برای استفاده زمینی متمایل شود، که به نوبه خود تحقیقات فوتوولتاییک را به عنوان راهی برای تولید انرژی زمینی (انرژی مورد استفاده بر روی زمین) ترویج کرد. اگرچه بحران نفت کوتاه بود و انگیزه مالی برای توسعه آنها کاهش یافت، با این حال سلولهای خورشیدی به عرصه تکنولوژی تولید انرژی وارد شده بودند. کاربرد و برتری آنها در زمینه منبع تغذیه جدا از شبکه توزیع به سرعت تشخیص داده شد و موجب توسعه صنعت فوتوولتاییک زمینی شد. وسایل قابل حمل در مقیاس کوچک (مانند ماشین حسابها و ساعتها) مورد استفاده قرار گرفتند و در کاربریهایی که انرژی جدا از شبکه توزیع مورد نیاز بود، بهره گرفتن از فوتوولتاییک آغاز شد.

در دهه 1980 پژوهشها درباره سلولهای خورشیدی سیلیی به ثمر رسید و سلولهای خورشیدی شروع به افزایش راندمان خود کردند. در سال 1985 این سلولها مرحله مهمی را با دستیابی به بازده 20 درصد به انجام رساندند. در طول دهه آینده صنعت فوتوولتاییک نرخ رشد پایدار بین 15 تا 20 درصد را تجربه کرد، که عمدتا توسط بازار منبع تغذیه جدا از شبکه توزیع برق توسعه یافت. سال 1997میزان رشد 38 درصدی را به خود دید و امروزه سلولهای خورشیدی نه تنها به عنوان ابزاری برای تامین برق و افزایش کیفیت زندگی برای کسانی که به شبکه توزیع برق دسترسی ندارند، بلکه به عنوان وسیله ای برای کاهش چشمگیر تاثیر آسیب محیط زیست ناشی از روشهای مرسوم تولید برق، در کشورهای صنعتی پیشرفته شناخته شده اند.

بازار رو به افزایش و مشخصات فوتوولتاییک به این معنی است که دستگاههای بیشتری نسبت به قبل بر اساس انرژی فوتوولتاییکی طراحی شده اند. محدوده این دستگاهها از نیروگاههای چند مگاواتی است تا ماشین حسابهای خورشیدی که همه جا موجود هستند.

هدف ما ارائه یک بررسی از فوتوولتاییک زمینی برای مجهز کردن افراد غیر متخصص با اطلاعات پایه است. امید است که با استفاده از این مطالب شما اصول کلی کاربردهای دستگاههای فوتوولتاییک و عملیات سیستم را درک کنید. همچنین شما قادر به شناسایی کاربردهای مناسب خواهید بود، و نیز توانایی طراحی سیستم فوتوولتاییک را خواهید داشت. امیدواریم با افزایش تدریجی افرادی که با مفاهیم و کاربردهای فوتوولتاییک آشنا هستند، استفاده از آن در کاربریهای مناسب افزایش یابد.

 

نویسنده: سوزیا رهبردهقان

 

کلیه مطالب کهکشان دانش توسط نویسندگان آن تهیه و ترجمه شده است.   

استفاده از مطالب این وبلاگ بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

مجموعه با ارزشی از کتابهای مکانیک کوانتومی برای دانشجویان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد فیزیک که به شما کمک می کند این درس نسبتا پیچیده را آسانتر فرا بگیرید. برای می توانید از لینک زیر استفاده کنید.

مجموعه کتابهای مکانیک کوانتومی

  


کهکشان دانش فوتوولتاییک ,خورشیدی ,سلولهای ,استفاده ,توزیع ,انرژی ,سلولهای خورشیدی ,شبکه توزیع ,منبع تغذیه ,کهکشان دانش ,کتابهای مکانیک ,کتابهای مکانیک کوا منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

طراحی گرافیک ادیت زندگی اسلامی دانلود کلیپ جدید سی اس پاب دانلود فایل های کمیاب دانلود بازی جذاب و اکشن - speed2fast.ir موزیک سانگ